Wat is ademwerk?

Herken je dit?

✔ je zit te veel in je hoofd

✔ je ademt oppervlakkig en te hoog

✔ je valt moeilijk in slaap 

✔ je wordt ‘s nachts vaak wakker

✔ je voelt je moe en je hebt weinig energie

 

En heb je behoefte aan:

✔ meer rust

✔ meer energie

✔ beter slapen

✔ meer ontspanning

✔ betere focus

Dan kan ademcoaching jou helpen!

We gebruiken slechts een deel van onze ademcapaciteit. We ademen vaak te hoog, te diep of te snel en dat heeft direct invloed op onze gezondheid. Met ademcoaching leer ik jou hoe je weer op een juiste manier kunt ademen. Door bewust te ademen en op de manier waarop we in en uit ademen krijg je met verschillende ademtechnieken weer controle over je ademhaling. En dat heeft weer direct positief effect op je gezondheid.

 

Hoe verloopt een ademsessie?

 

Tijdens het intake gesprek kijken we samen wat er op dat moment bij jou speelt. Jouw intentie waar aan jij wilt werken nemen we mee tijdens de sessie. Ik analyseer jouw adempatroon en ik geef je ademtechnieken die voor jouw van toepassing zijn. Daarna volgt de verbonden ademhaling om nog dieper in te gaan op jouw adempatroon. Dat kan zijn Transformational Breath of Liquid Breath. Daarin kijken we ook samen wat voor jou op dat moment nodig is. Ter afsluiting is er ruimte om te bespreken wat je hebt ervaren.

Transformational Breath wel bekend als de Verbonden ademhaling. Hier ga je dieper het proces in. Het is een veilige maar krachtige ademhalingsmethode. Je ademt in en uit door de mond zonder pauzes tussen de in-en uit ademing. Tijdens de verbonden ademhaling analyseer ik jouw adem en maak ik gebruik van muziek, acupressuur punten, stembevrijding en affirmaties. Je komt uit je hoofd en in je lichaam en gaat langzaam naar die delen in jouw lichaam die nog gesloten zijn. Omdat je lichaam in een diepe ontspanning terecht komt, komen er vaak onderliggende onverwerkte emoties en blokkades naar boven. Daardoor ontstaat er ruimte om ze te verwerken en in het hier en nu los te laten.

Liquid Breath is een GIFT en staat voor Gronding, Intensie, Freedom Breathing, Trance State en gaat voorbij de technieken. Het is een veilige en zachte verbonden ademmethode opgebouwd vanuit vertrouwen, intuïtie en ontvangen. Je ademt tijdens de Liquid Breath in en uit door de mond zonder pauzes tussen de in- en uitademing. Bij Liquid Breath ligt de nadruk op de uitademing. Tijdens de sessie maak ik gebruik van muziek en zachte aanrakingen. Je komt uit je hoofd en in je lichaam en gaat langzaam naar die delen in jouw lichaam die nog gesloten zijn. Omdat je lichaam in een diepe ontspanning terecht komt, komen er onderliggende onverwerkte emoties en blokkades naar boven. Daardoor ontstaat er ruimte om ze te verwerken en in het hier en nu los te laten.

 

Een verbonden ademsessie werkt op drie niveaus van bewustzijn: Fysiek, Mentaal/Emotioneel, Spiritueel

*Fysiek

Tijdens een ademsessie adem je bewust verbonden in en uit door de mond daardoor komt er extra zuurstof in je lichaam, waardoor het gaat stromen en daardoor meer energie krijgt en je meer ontspannen voelt.

*Mentaal/Emotioneel

Je nodigt dat wat zich onbewust afspeelt, bewust uit om naar de oppervlakte te komen. Denk hierbij aan oude, niet uitgedrukte emoties, negatieve overtuigingen en oude herinneringen uit het verleden, die opgeslagen zijn in je onderbewuste.

*Spiritueel

Op dit niveau kom je in contact met je ware kern. Je bent in een diepere meditatieve staat waarin ingevingen en inzichten zich aan je kunnen openbaren.